10 Ocak 2014 Cuma

Cup Kek Tarifi



Merhabalar simdiye kadar sizlerle paylastigim tarifler ve fotograflar sevgili Rumma'nin kurdugu fecebook grubumuzdan transfer ettiklerimden olustu,Bu sebeple hazirlik asamasina ait fotograf paylasamadim.Bu guzel cuma gunu bizler icin (cidde de yasiyoruz) haftasonu tatili ve ben sevgili cocuklarima bir guzellik hazirlamak istedim.Onlar bu kucuk kekleri yemeyi cok seviyorlar.Umarim sizlerde guzel netice alirsiniz bu tariften.

Malzemeler:150 gr tereyagi(eritilip sogutulmus)
                   3 yumurta
                   1,5 su bardagi seker
                   2,5 su bardagi un
                   2 corba kasigi kakao
                   1 pk,kabartma tozu
                   1 pk.vanilya
                   1 su b.sut
                   1 su b.damla cikolata 


Yapilisi : Klasik bir baslangic yapiyoruz .Seker ve yumurta krema kivamina gelene kadar cirpilir.Eritilmis tereyag ve sut eklenip bir sure daha cirpilir.Ayri bir kapta un,kakao,kabartma tozu, vanilya iki defa elenerek iyice karistirilir.Bu asamadan sonra mikserin devri dusurulur veya cipma teli kullanilabilir. Unlu karisim yemek kasigi ile azar azar sivi karisima eklenir.unlu karisimdan,damla cikolatalari bulamak icin iki yemek kasigi kadari kabin dibinde birakilir.cikolatalar una bulandiktan sonra elenerek kek hamuruna eklenir. Unun fazlasida kek hamuruna katilir ve kasik ile hamur iki,uc tur  karistirilir.
     Bu hamurdan benim cup kek kaliplarima gore tam 12 tane muffin cikti.Cok az bir miktar hamur kaldi onuda kagit bardaga koyup diger muffinlerin yanin da pisirdim.Hamuru kaliplara paylastirirken dondurma kasigi kullandim.Bunu bir yabanci tarif sitesin de gordum ve gercekten cok buyuk kolaylik oldu.Simdiye kadar hep yemek kasigi kullaniyordum ve cok zorlaniyordum.


 Cikolatasi bol olsun diye keklerin uzerine tekrar damla cikolata serptim, Onceden isitilmis firinda ( her firinin farkli bir pisrme suresi oluyor,en pratik cozum kurdan testi ,bana gore ) Yaklasik 45 dk kadar pisirilir.Muffinler soguduktan sonra ister sade haliyle ister cikolatali kerma ile suslenip servis yapilir.


Ben cocuklarin yuzu gozu iyice cikolataya bulansin diye birkac tanesini krema ile susledim.Krema icin de, 2 sb .sut,2 yemek kasigi misir nisastasi,2 yemek kasigi un 1sb bardagindan bir parmak eksik seker.tencerede once soguk hali ile karistirilir.sonra kisik ateste karistirarak pisirilir.Cok koyu kivamda oluyor.pistikten sonra 100 gr cikolata  rendelenerek eklenir ve sogumaya birakilir.Buz dolabin da iyice soguduktan sonra 50 gr tereyag,yarim kase cirpilmis krem santi eklenir. El blendiri ile iyice puruzsuz hale gelene kadar cirpilir.Bu olculer 12 tene muffin icin biraz fazla geliyor.Fazla gelen miktar buz dolabinda bir kac gun icin saklanip tekrar kullanilabilir.


                                              Huzur ve bereket dolu gunler sizlerin olsun .:)

4 yorum:

  1. çok şirin görünüyorlar çookk :) Afiyet olsun yavrucaklara..:
    Ellerine sağlık canım sisterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Aynur sister,Allah razi olsun begenmene cok sevindim.Iyiki varsiniz.Yavrucuklar bana cook puan verdi :DD cok sukur.onlar mutlu biz mutlu.sevgiler..

      Sil
  2. ama bu cup kek'ler cokkk guzel ve cokkk yummmyyy :) hem kaliplarina da bittim ablacim ;) ellerine saglik ablam afiyet sifa olsun yavrularina..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim Ayten ablacim.bi dunya guzelligi olan sen benim cupcake lerimi begendinya daha ne isterim.Muhebbetle ablacim iyiki varsiniz.

      Sil