5 Ocak 2014 Pazar

Sariyer Boregi Tarifi (el acmasi)



Malzemeler

 
3 su bardağı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
 Yarım limon suyu
 1 yumurta
3 çorba kaşığı dolusu tereyağı
 Tuz
 Biraz su 


İçi: 250 gr. kıyma
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz 
 Karabiber


Yapilisi

Un yoğurma kabına alınır. Ortasına sıvıyağ, limon suyu, yumurta ve su ile yumuşak hamur yapılır 30 dakika bekletilir. Bu sırada 1 tavaya kıyma soğan konur ve hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz, karabiber, fıstık, üzüm ve yenibahar konup karıştırılır ve soğutulur. Hamur 10 bezeye ayrılır. Tereyaği eritilir. Bezeler yemek tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine yağ sürülür. 5 beze üst üste konur. Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra merdane ile açılır. Yufka büyüdukten sonra ortadan ikiye kesilir. Bir ucuna hazırlanan kıymalı harç konulup, rulo olarak sarılır. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır ve hepsi tepsiye dizilir. Üzerlerine yağ sürüldükten sonra, 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Afiyet olsun :) 










9 yorum:

  1. elinize sağlık nefiss bir börek olmuş...bende bloğuma beklerim sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik bu guzel tarifi paylastigin icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Sevilayim simdi firindan cikti nefissss oldu nefisss :) ellerine saglik ablam Sariyere gidemiyoruz ama Sariyer boreginden bile lezzetli oldu ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Ayten abla'cim begenmene cok sevindim.Afiyet sifa olsun :)

      Sil
  4. yufkaları çok ince mi açmak gerekiyor?

    YanıtlaSil