Hamuru icin ;
2 cup un,
3 yk.seker
cay kasiginin ucu ile tuz,
cay kasigi k.tozu ,
3 yk, erimis tereyag
2 cay kasigi toz maya
1 cay kasigi seker maya icin
Serbeti icin :1 cup seker,1cup su,yarim cay kasigi limon suyu
Ici icin :krem peynir( ben ucgen seklinde olanlardan kullandim)
2 cup un,3 yk.seker,cay kasiginin ucu ile tuz,1 cay kasigi k.tozu ,3 yk, erimis tereyag hamur yogurma kabina alinir . Diger taraftan 2/3 cup ( cup larin uzerinde bu miktarlar isaretli) ilik sute ,2cay kasigi maya ve 1 cay k.seker ilave edilerek kabarmasi beklenir.Daha sonra bu karisim unlu malzemenin uzerine eklenir ve hamur yogurulur. 1 saat mayalanmaya birakilir. Bu arada kelepceli kalip tereyagi ile yaglanir. Hamur mayalandiktan sonra ikiye bolunur sonra her bir parca ikiye bolunerek bir yarim hamurdan 16 parca elde edilir. Avuc icinde acilir ve icine minik parcalar halinde ucgen peynirlerden konulur. Yuvarlanarak tepisiye yerlestirilir.yarim saat kadar da tepsi mayasi beklenir ve uzerlerine sut surulerek nar gibi kizarana kadar pisirilir..
Firindan ciktiktan sonra ilk sicakligi cikinca serbetile bulusturulur.Afiyet olsun.
sayfanız yeni herhalde hayırlı olsun canım...bende bloguma beklerim sevgilerimle....
YanıtlaSilEvet handan hanim cok yeni ve cok acemice :) cok tesekkur ederim...seve seve ben de ziyeretinize gelirim ;)
Silpeynirli tatlılara bir yenisi daha eklendi desene :) ellerine sağlık gülüm..
YanıtlaSilAllah razi olsun Aynur sisterim....eklendi ,ekleniyor ve eklenecek.Sonunda lezzetzede olmayiz ins... :D
SilkOLAYLIKLAR DİLERİM. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Nursevin hanim.Hepimize ins.
Silmalzeme listesinde eksıkler mı var ben mı goremıyorum anlamayamadım :s şerbet ıcın gerekenler ve maya vs ben hıc bısey goremıyorum
YanıtlaSilCok tesekkur ederim sayeniz de var olan eksikleri duzeltebildim.Yeni haliyle umarim tarif aciklayici olmustur.Yorumlarinizi bekliyorum.Kolay gelsin ,sevgiler
Sil