
Merhabalar,hayirli gunler...Cheesecake (ciz kek) e yakin bir kivamda ve lezzette olup ,hazirlamasi sizi yormayacak bir tarif magma kek.Ben cilek sos ile hazirladim . Visne ,seftali ,blueberry (ligarba) ve frambuaz ile de farkli ve lezzetli soslar hazirlanabilir.Sosunu dokmediginiz takdirde bir gun onceden hazirlayabilirsiniz.Goruntusu ile goze ,tadi ile de damaginiza hitap edecek magma kek...
Malzemeler(kek icin);3 yumurta
2su bardagi un
1cay bardagi sut
1cay bardagi seker
1cay bardagi siviyag
1limonun kabugu (ince rendelenmis)
1paket vanilya
1tatli kasigi kabartma tozu
Kremasi icin;5su bardagi sut
200gr labne peynir
7yemek kasigi toz seker
2yemek kasigi dolusu nisasta (ben misir nisastasi kullandim)
4yemek kasigi un
Meyveli sosu icin;1 su bardagi cilek (visne ,frambuaz vb.)
1/2su bardagi seker
1yemek kasigi nisasta
1cay bardagi su ( daha koyu kivam arzu ederseniz suyu yarim olcu kullanabilirsiniz)
Yapilisi;Evvela krema hazirlanir.Bunun icin pisirme kabinin icerisine sut,seker,un ,nisasta alinir ve nisasta iyice eriyene kadar karistirilir sonra ocagin uzerinde orta ateste surekli karistirilarak pisirilir.Muhallebi kivamina gelen krema ocaktan alinir ve icerisine labne peynir ilave edilir.Cirpma teli ile iyice ozlesene kadar cirpilir.Arada bir karistirarak sogumasi saglanir.Diger tarafta kek hamuru hazirlanir.Yumurtalar ve seker iyice cirpilir ,karisim kabarip ,kopurene kadar.Sonra sut,yag,rendelenmis limon kabuklari ve vanilya ilave edilir.Ayri bir kasede karistirilmis olan un ve kabartma tozu da eklenir .Bir ,iki dk cirpilir ve yaglanmis kelepceli kaliba bosaltilir.
Kek kaliba bosaltildiktan sonra ,bir kenarda ara ara karistirilarak sogutulan krema bir kepce ile yavas yavas,ortadan kenarlara dogru kekin uzerine dokulur.En kenarlara krema gelmemeli .Butun krema bu sekilde sonuna kadar kekin uzerine dokulur.Onceden isitilmis 170 derece firinda kekin uzeri kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarilir ve sogumaya birakilir.Daha sonra buz dolabina alinir.
Sos icin seker ve cilekler tencereye alinir orta ateste meyveler yumusayana kadar pisirilir.Bir cay bardagi suyun icerisinde nisasta acilir ve cilekli karisima karistira karistira eklenir.Sosun kivami koyusalip ,bir iki dakika da fokurdadiktan sonra ocaktan alinir.Ara ara karistirarak sogumasi saglanir.Oda isisina gelince buz dolabinda sogumaya birakilir.Servis esnasinda kek ve sos bulusturulur ,soguk olarak servis edilir.
Kolay gelsin ,afiyet olsun ...
Kaç cm'lik kalıp kullandınız, acaba?
YanıtlaSil