5 Mayıs 2014 Pazartesi

Magma Kek Tarifi (cilek soslu)




Merhabalar,hayirli gunler...Cheesecake (ciz kek) e yakin bir kivamda ve lezzette olup ,hazirlamasi sizi yormayacak bir tarif magma kek.Ben cilek sos ile hazirladim . Visne ,seftali ,blueberry (ligarba) ve frambuaz ile de farkli ve lezzetli soslar hazirlanabilir.Sosunu dokmediginiz takdirde bir gun onceden hazirlayabilirsiniz.Goruntusu ile goze ,tadi ile de damaginiza hitap edecek magma kek...


Malzemeler(kek icin);3 yumurta 
                                2su bardagi un
                                1cay bardagi sut
                                1cay bardagi seker
                                1cay bardagi siviyag
                                1limonun kabugu (ince rendelenmis)
                                1paket vanilya 
                                1tatli kasigi kabartma tozu




Kremasi icin;5su bardagi sut
                   200gr labne peynir
                   7yemek kasigi toz seker
                   2yemek kasigi dolusu nisasta (ben misir nisastasi kullandim)
                   4yemek kasigi un


Meyveli sosu icin;1 su bardagi cilek (visne ,frambuaz vb.)
                           1/2su bardagi seker
                           1yemek kasigi nisasta
                           1cay bardagi su ( daha koyu kivam arzu ederseniz suyu yarim olcu kullanabilirsiniz)



Yapilisi;Evvela krema hazirlanir.Bunun icin pisirme kabinin icerisine sut,seker,un ,nisasta alinir ve nisasta iyice eriyene kadar karistirilir sonra ocagin uzerinde orta ateste surekli karistirilarak pisirilir.Muhallebi kivamina gelen krema ocaktan alinir ve icerisine labne peynir ilave edilir.Cirpma teli ile iyice ozlesene kadar cirpilir.Arada bir karistirarak sogumasi saglanir.Diger tarafta  kek hamuru hazirlanir.Yumurtalar ve seker iyice cirpilir ,karisim kabarip ,kopurene kadar.Sonra sut,yag,rendelenmis limon kabuklari ve vanilya ilave edilir.Ayri bir kasede karistirilmis olan un ve kabartma tozu da eklenir .Bir ,iki dk cirpilir ve yaglanmis kelepceli kaliba bosaltilir.




 Kek kaliba bosaltildiktan sonra ,bir kenarda ara ara karistirilarak sogutulan krema bir kepce ile yavas yavas,ortadan kenarlara dogru kekin uzerine dokulur.En kenarlara krema gelmemeli .Butun krema bu sekilde sonuna kadar kekin uzerine dokulur.Onceden isitilmis 170 derece firinda kekin uzeri kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarilir ve sogumaya birakilir.Daha sonra buz dolabina alinir.



Sos icin seker ve cilekler tencereye alinir orta ateste meyveler yumusayana kadar pisirilir.Bir cay bardagi suyun icerisinde nisasta acilir ve cilekli karisima karistira karistira eklenir.Sosun kivami koyusalip ,bir iki dakika da fokurdadiktan sonra ocaktan alinir.Ara ara karistirarak sogumasi saglanir.Oda isisina gelince buz dolabinda sogumaya birakilir.Servis esnasinda kek ve sos bulusturulur ,soguk olarak servis edilir.






                                                 Kolay gelsin ,afiyet olsun ...


1 yorum: