23 Aralık 2014 Salı

Taze Soganli Pisi Tarifi






Selamlar dostlar uzun bir aradan sonra tekrar merhaba ,umarim hepiniz afiyettesinizdir.Blogum da tarif paylasmak benim icin bir terapi olsa da cogu zaman vakitsizlik buna mani oluyor.simdi hem benim hem tadan arkadaslarimin cok begendigi ,lezzeti ve kalorisi bol bir tarif paylasmak istiyorum.Taze soganli pisi :) sade pisiye nazaran cok daha lezzetli oluyor.ozellikle mayali hamur sevenlere tavsiye ederim.


Malzemeler ; 1kg un 
                    1yemek kasigi maya (silme olacak)
                    1tatli kasigi seker
                    yeterince tuz ve ilik su 
                    1demet maydonoz 
                    1demet taze sogan 
                    pul biber ve peynir (beyaz peynir gibi sulu peynir haricinde ,tulum peyniri ,orgu peynir veya dil peyniri ,dogranmis olacak )



Yapilisi: 1 kg un , ılık su , tuz , bir yemek kaşığı maya , bir tatlı kaşığı şeker, maydonoz , taze soğan ve peynir ( tulum , örgü veya dil peyniri ) 
Bir su bardağın ılık suyun içerisinde maya ve bir tatlı kaşığı şekeri eritin, mayanın kabarmasını bekleyin . Yaklaşık 10 dk kadar.Bütün malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve ılık su ilavesi ile . Yumuşak ele yapışan bir hamur yoğurun .hamur mayalanırken siz maydonoları , taze soğanları doğrayın . Peynir ve pul biberle harmanlayın . Bir kâseye su koyun. Elinizi ıslatarak hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alın. Kesme tahtasının yüzeyi de ıslak olmalı ki hamur yapışmasın ve kolay şekil alsın.tahtanın üzerinde elinizle mümkün olduğunca ince açın . İç malzemeyi koyun ,kapatin.Kızgın yağda kızartın.gerisi size kalmış  Bol kalorili ve bol lezzetli oluyor



















2 yorum: