Merhabalar,hamur isi severler icin yapimi kolay ,lezzeti bol bir tarif biberli ekmek.Salcasi ve baharatlari ozel uretim secilirse lezzetine lezzet katilir.Benim tercihim ev yapimi salca kullanmak.simdiden kolay gelsin..
Malzemeler (hamur icin); 1kg un
1tatli kasigi toz maya
1yemek kasigi tuz
1yemek kasigi seker
1su bardagi sivi yag
1yumurta
yeterince ilik su
uzeri icin : bir buyuk boy sogan
yarim cay bardagi zeytinyagi
3yemek kasigi biber salcasi
1/2su bardagi kiyilmis ceviz
yeterince,kimyon ,susam,tuz ,kirmizi pul biber
Yapilisi ; Oncelikle bir su bardagi ilik suyun icerisinde bir tatli kasigi maya ve bir tatli kasigi seker eritilir.Mayanin kabarmasi beklenir.Hamur yogurma kabina alinan unun uzerine mayali karisim,tuz,seker ,yumurta ve siviyag ilave edilir.Azar azar eklenen ilik su ile yumusak bir hamur yogurulur ,mayalanmaya birakilir.Diger taraftan siviyag (ben zeytinyagi kullandim),soganlar ile kavrulur ,salca eklenir .Bir kac dakika da birlikte kavrulunca ocak kapatilir.ceviz,susam ve baharatlar ile birlikte hepsi karistirlir.Mayalanan hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparilir ,avuc icinde hafif yassi sekil verilir.hamur parcalarina bu sekil verilirken eller siviyag ile yaglanmali.yaglanmis tepsiye yanyana dizilir.Uzerlerine salcali sos surulur,Yarim saat kadar da tepsi mayasi icin beklenir ve orta isida ki firinda pisirilir.Afiyet ,sifa olsun ...
ellerine yuregine saglik sevilaycim .bize cok kolaylik oldu artik blogunda tariflerini kolayca bulacagiz
YanıtlaSilNuran abla'cim ne guzel,kucuk bir hayrimizin dokunmasi bile bizleri cok mutlu eder.Sevgiler...
YanıtlaSil