Malzemeler
3 su bardağı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yarım limon suyu
1 yumurta
3 çorba kaşığı dolusu tereyağı
Tuz
Biraz su
İçi: 250 gr. kıyma
1 adet yemeklik doğranmış soğan
1 çorba kaşığı dolma fıstığı
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
Un yoğurma kabına alınır. Ortasına sıvıyağ, limon suyu, yumurta ve su ile yumuşak hamur yapılır 30 dakika bekletilir. Bu sırada 1 tavaya kıyma soğan konur ve hiç suyu kalmayacak şekilde kavrulur. İçine tuz, karabiber, fıstık, üzüm ve yenibahar konup karıştırılır ve soğutulur. Hamur 10 bezeye ayrılır. Tereyaği eritilir. Bezeler yemek tabağı büyüklüğünde açılır, üzerlerine yağ sürülür. 5 beze üst üste konur. Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra merdane ile açılır. Yufka büyüdukten sonra ortadan ikiye kesilir. Bir ucuna hazırlanan kıymalı harç konulup, rulo olarak sarılır. Diğer hamurlara da aynı işlem yapılır ve hepsi tepsiye dizilir. Üzerlerine yağ sürüldükten sonra, 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir...Afiyet olsun :)
elinize sağlık nefiss bir börek olmuş...bende bloğuma beklerim sevgiler...
YanıtlaSilcok tesekkeur ederim Handan hanim.<3
SilBu yorum yazar tarafından silindi.
SilEllerine saglik bu guzel tarifi paylastigin icin tesekkurler
YanıtlaSilAsil ben tesekkur ederim Nuran abla'cim
SilSevilayim simdi firindan cikti nefissss oldu nefisss :) ellerine saglik ablam Sariyere gidemiyoruz ama Sariyer boreginden bile lezzetli oldu ;)
YanıtlaSilCok tesekkur ederim Ayten abla'cim begenmene cok sevindim.Afiyet sifa olsun :)
Silyufkaları çok ince mi açmak gerekiyor?
YanıtlaSilEvet , mümkün olduğunca.
Sil