7 Ocak 2014 Salı

Cikolatali Kurabiye Tarifi

 Merhabalar ozellikle cikolata severlerin ve cocuklarin cok begenecegini dusundugum bir tarif..Hem goruntusu ile hem tadi ile...




150 gr. tereyaği(oda isisinda)
1 çay bardağı sıvıyagi
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
4 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanilya
Uzeri icin; Hershey's Kisses Cikolata (kakaolu veya bademli beyaz )
Kurabiyeleri bulamak icin dovulmus ceviz,findik veya badem (ucunden birini tercih edebilirsiniz)
Krabiyeleri doldurmak icin:Yarim bardak pudra sekeri,1 yemek kasigi tereyag,1 tatli kasigi vanilya,1 yem.kasigi kakao,2 yem kasigi sut.Hepsi birlikte blenderdan gecirilir.Beyaz dolgu malzemesi yaparken kakao kullanilmaz.Fotograflarda ki gibi iki sekilde de suslenebilir.
Yapilisi;
 Tereyagi,siviyag ve seker hamur yogurma kabina alinir.Malzemeler ozlesene kadar karistirilir.Bu asamada mikser kullanilabilir dusuk devir olmak sarti ile.Sonra yumurta ,yogurt ilave edilir.Bir kac dk daha karistirdiktan sonra,ayri bir yerde harmanlanan un(oncelikle 3 bardak kadari kullanilir)kabartma tozu,kakao ve vanilya da ilave edilir.Hamur yogurulmaya baslanir.Ele yapismayan,yumusak,kolay sekil verilebilir kivama gelecek sekilde kalan un azar azar ilave edilir.Olcuden ziyade hamurun kivami onemli bu sebeple 4 bardak unun hepsini tek seferde kullanmiyoruz.Bardak olculeri,yumurta buyuklugu degisebiliyor.Amacimiz kivami yakalamak.Purussuz ve yumusak kivama gelen hamurdan ceviz ebatinda parcalar alinir ve yuvarlanir,cevize bulanir(badem ve findik da olabilir).Bir kasik veya parmaginizla kurabiyelerin orta kismi bastirilir.Bu kisma kurabiyeler pistikten sonra cikolatalar yerlestirilecek.Sekil verilen kurabiyeler hafif yaglanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye dizilir.150-170 derece arasinda 40 dakika kadar pisirilir.Firindan cikan kurabiyeler sogumaya birakilir.
     Soguyan kurabiyelerin cukur kisimlarina cay kasigi yardimi ile dolgu malzemesi paylastirilir.Her bir kurabiyenin tepesine bir tane Hersehy's cikolata yeslestirilir ve hafif bastirilir.Bu sekilde butun kurabiyeler cikolata ile suslenir.Sonunda hem goze hem damaga hitap eden mis gibi kurabiyeleriniz olur.Afiyet olsun.

     





5 yorum:

  1. Senin çikolatali kurabiyelerini yerim yerim ben amaaaaa daha da lezzetli onlarin arkasindan sabirsizlikla bakan gözleri severimmm teyzeleri yesin onlariiii

    YanıtlaSil
  2. Canim benim ins. sizlere de ikram etme firsati verir Rabbim bana...O fotografi cekene kadar ne ugrastirmislardi bi bilsen teyzeleri.onlarsiz cekemeyecegimi anlayinca onlari da dahil ettim :))

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık çok lezzetli görünüyorlar sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkeur ederim Ozgen hanim..Muhebbetle..

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil