2 Şubat 2014 Pazar

Nevzine Tarifi




Selamlar, onbes gunluk Turkiye tatilinin ardindan cok sukur bilgisayarimin basina oturabildim.Tatli bir baslangic olsun istedim ve nevzineyi sectim paylasmak icin .Hem pratik ,hem lezzetli bir tatli.


Malzemeler : Yarim su bardagi sivi yag.
                       Yarim su bardagi ilik su
                       100 gr.(yarim paket) oda sicakliginda tereyagi
                       2 yemek kasigi tahin.
                       1 paket kabartma tozu.
                       1 su bardagi iri cekilmis ceviz.
                       Aldigi kadar un.

serbeti icin: 3 su bardagi seker
                  1,5 su bardagi su
                  1 yemek kasigi limon suyu.
Su ,seker ve limonu bir tencereye alin seker eriyene kadar karistirin.Seker eriyince kaynamaya birakin.Kaynamaya basladiktan sonra on dakika kadar kaynatip altini kapatin ve sogumaya birakin.

Yapilisi;sivi yag,su,tereyagi ve tahin hamur yogurma kabina alinir.Iyice karistirilir,un ve kabartma tozu eklenir ve yogurlur.Un azar azar eklenir hamurun kivami rahat yogorulabilecek yumusakliga gelene kadar un eklenir.cok fazla yumusak olmamali.En son ceviz ici eklenir.Ceviz hamura karisana kadar yogurulur.Yaglanmis kaliba (ben dikdortgen firin kaplarinin en buyuk boyunu kullandim)hamur el ile yayilir en son bir kasik yardimi ile uzeri duzlestirilir ,her tarafinin esit olmasi saglanir.Son olarak keskin bir bicakla baklava dilimi seklinde kesilir.(ya da istediginiz sekilde kesebilirsiniz).Onceden isinmis firinda guzelce kizarincaya kadar pisirilir.Firindan cikinca ilk sicakliginin cikmasi beklenir yaklasik 2-3 dk.ve serbet ile tatlinin ayriligina son verilir :) Iyice sogumus olan serbet kepce ile tatlinin her yerine dokulur.Tatlimiz soguduktan sonra servise hazirdir.Susleme kismi sizlerin ince zevkine kalmis.Cogu zaman baklava zannedilen nefis bir tatli oluyor.

                               Muhabbet dolu,bereketli sofralarda bulusun ..











9 yorum:

  1. Elinize saglik nefis bir tatli

    YanıtlaSil
  2. Sevgili lezzetzade acaba firin kabi derken firin tepsisimi ..:) bilemedim.birde hamur tahminen kac cm yuksekliginde olmali .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar,marka ismi vermek istemedim ama daha aciklayici olacaksa borcam tarzi firin kaplarindan bahsediyorum.bana gore ideal olan yukseklik icin buyuk boy borcami kullanin. orta boy yepside daha kalin olacaktir.sevgiler...

      Sil
  3. Merhaba, tarif için teşekkürler.Yaptım, çok güzel oldu. Yapılışı zahmetsiz ve çok lezzetli :)

    YanıtlaSil
  4. Yalnız şerbette 3su b. Şeker 1.5 su b. Su diyor su miktarı az değil mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, şimdi okuyunca bana da az geldi açıkçası :)) deneyip beğendiğim bir tariftir müsterih olun.

      Sil
  5. Fırın derece ve süresi belirtilmemiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba İlyada hanım. Klasik bir tarif olduğu için belirmemiştim. 180 derece de üzeri kızarıncaya kadar:)

      Sil