12 Şubat 2014 Çarşamba

Tarcinli ve Damla cikolatali muffins Tarifi





Selamlar , hepiniz afiyettesinizdir ins.Biz bu cicili bicili cuplarda kek yapmayi cok sevdik.Cocuklarda yemesini sevince en cok tercih edilen tarifler arsina girdi bile.icinde ki eksi (sour cream) krema sayesinde hafif nemli ve yumusacik bir tarif.Deneyecek olanlarin begenmesi dileklerimle tarife geciyorum :)


Malzeme:2 cup un (tarif ingilizceden ceviri olunca olculerde cup ile verilmis)200ml su bardaklarindan biraz daha fazla (yaklasik iki parmak kadar).
              1 paket kabartma tozu
               bir tutam tuz
               bir tatli kasigi tarcin(damak tadiniza gore biraz daha fazla kullanabilirsiniz)
              1su bardagi damla cikolata
              2/3cup sut
              1/2 cup erimis tereyagi( yaklasik 100 gr kati tereyagina denk geliyor.)
              2 yemek kasigi eksi krema(sour ceram)
              2 yumurta
              1 paket vanilya
              1/3cup seker,1/3 cup esmer seker(ben bu tarifte elimde esmer seker olmadigi icin kullanmadim.ilk denememde esmer seker ile yapmistim rengi daha koyu ve guzel oluyor.seker miktarini tek olcude kullanabilirsiniz cok sekerli sevmiyorsaniz.)

Yapilisi;Yabanci yemek sitelerinde bu tarz tariflerde kati ve sivi malzemeleri ayri ayri karistirip sonradan bulusturma gibi bir husus var.tarife bagli kalmak adina bende oyle yaptim.Hepsini ayni kapta karistirinca netice degisirmi henuz tecrube etmedim.buna gore ,un,kabartma tozu,tuz,tarcin ve vanilya bir kapta elenerek karistirilir.Ayri bir kapta iki yumurta seker ile birlikte cirpilir.Mikser kullanmaya gerek olmuyor bu tarifte.erimis ve ilitilmis tereyagi,sut eklenir ,bir kac dakika daha cirpilir.eksi krema da ilave edilir.unlu karisimin bir miktari damla cikolatalari bulamak icin ayrilir. geri kalan kismi sivi karsima dokulur ve cirpilir.hamur puruzsuz bir kivam alinca damla cikolatalar ilave edilir ve son bir kez karistirilip dondurma kasigi ile kek kaliplarina paylastirilir.bu olculerden tam 12 tane kek cikiyor .daha onceden isitilmis firinda yaklasik 40-45 dk kadar pisirilir.sure sonuna yakin kurdan testi ile pistiginden emin oldugunuz kekleri firindan cikarip  ilik veya soguk olarak servis yapabilirsiniz. Kolay gelsin ,afiyet olsun...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder