23 Nisan 2014 Çarşamba

Findikli Un Helvasi Tarifi


Selamlar ,hayirli gunler ...Hafif oldugunu iddia edemeyecegim ancak kesinlikle lezzetli oldugunu iddia edebilecegim bir tarif ,un helvasi tarifi .Bilindik helva tarifinden daha farkli hem kivam olarak ,hem lezzet olarak ,icinde kavrulmus olan findiklarsa bambaska bir tat katiyor ,evet itiraf edeyim oldukca da bol kaloroli..

Malzemeler;1.5 su bardagi siviyag
                  100 gr tereyagi
                  4 su bardagi un
                  1su bardagi pudra sekeri
                  1 su bardagi cig findik (kavurulmamis)



Yapilisi; helva yapimi icin yapismaz yuzeyli tava veya tencere tavsiyemdir.Sivi yag ve tereyagi pisirme kabina alinir. Terayagi eriyene kadar isitilir sonra iki bardak un azar azar tavaya dokulur ,bir taraftanda karistirirlir.orta hararetteki ateste ara ara karistirarak un hafif pembelesene kadar kavrulur.Sonra diger iki su bardagi un ilave edilir.Yine ayni sekilde azar azar ve karistirarak eklenir.Bu sekilde bir sure kavrulur ta ki cig kokusu cikip ,un iyice pembelesene kadar.Unun rengi istedigimiz  kivama gelince pudra sekeri ilave edilir.Uc bes dakika kadar da bu sekilde kavurulur ve en son findiklar eklenir.Findiklar da kavrulana kadar karistirmaya devam edilir.Helva oldukca sicak oldugu icin findiklarin kavrulmasi da cok uzun surmuyor 5-6 dk lik bir sure yeterli bunun icin.Findiklar da kavurulunca ocak kapatilir.Biraz soguyunca artik helvamiz servise hazirdir..Istediginiz sekilde servis edebilirsiniz. Ben dondurma kasigi kullandim .Kolay gelsin ,afiyet olsun.



Yapim asamalarini fotograflamaya calistim umarim yardimci olur sizler icin.







Not:Tarif Sumeyyeomerden..


8 yorum:

  1. Nefis görünüyor..ama çok kalorili hakikaten :((
    Keşke kilo yapmasa..;)
    Ellerine sağlık canım, bazen insan kendine ödül vermeli ama di mi ? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kerecikte olsa denemeni tavsiye ederim Aynur sisterim..Hepsini yemedigimiz surece bi sey olmaz ins ;) Zaten kavurana kadar epey bir guc harcaniyor emin ol.Muhabbetle kal...

      Sil
  2. merhaba helva harika olmuş elinize sağlık sizden ricam aşamalı fotolarla yayınlarmısınız helva yapmadım cesaret edemiyorum un ne kadar kavrulacak en azından aşamalı fotolarda görünce daha kolay lütfen bizleride düşünüp tariflerinizi aşamalı fotolarla yayınlarmısınız tarifleri yapması daha kolay oluyor lütfennnn takipteyim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Emine Hanim ,begenmenize cok sevindim.Kusura bakmayin lutfen ben asamali fotografa ihtiyac olacagini dusunemedim.Sizin icin tekrar helva yapip fotograflayacagim.Takipte kalin lutfen :) Sevgiler,selamlar...

      Sil
  3. çok tşkr ederim çok mutlu oldum aşamalı yayınlarım demişsiniz hergün bakıcam ekledinizmi diye tariflerinizi ve blogunuzu çok seviyorum takipteyim isminizi öğrenebilirmiyimm sevgilerrrr selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim Emine hanim.umarim fotograflar aciklayici olmustur.Adim sevilay,muhabbetle..

      Sil
  4. çok tşkr ederim sevilay hnm öncelikle beni kırmayıp aşamalarını yayınladığınız için ne kadar mutlu oldum bilseniz malesef mutfağa ilgim geç başladı o yüzden bazı şeyleri yapmaya cesaretim olmuyor belkide tembellikten :) elinize sağlık aşamalar harika olmuş yarın bende bu tarifi yaparım nasip olursa resimlere bakarak daha kolay olacak çokkkkk tşkr ederim takipteyim sevgilerrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  5. Ellerinizle sağlık.

    YanıtlaSil