23 Ekim 2014 Perşembe

Cicek Pogaca Tarifi



Uzunca bir aradan sonra yeniden merhabalar ,selamlar .instagram galerimde cok begenilen ,ozellikle sekli itibari ile farkli gelen bir pogaca tarifi var sizlerle de paylasmak istedigim.

Malzemeler ; 1su bardagi ilik sut
                    1su bardagi yogurt
                    1.5 su bardagi siviyag
                    2  yumurta (birinin sarisi uzeri icin kullanilacak)
                    1 yemek kasigi maya 
                    2 yemek kasigi seker 
                    1 yemek kasigi tuz
                    1tatli kasigi kabartma tozu 
                    yeterince un 





Yapilisi; oncelikle ilik sutun icerisinde maya ve sekeri eritin ve kabarmasini bekleyin.Diger tarafta derin bir kabin icerisine yogurt ,siviyag,yumurtayi alin uzerine kabaran sutlu, mayali karisimi ekleyin ve karistirin.ilk asamada 3 su bardagi unu ekleyin.Tuz ve kabartma tozunu da ilave edin ve yogurmaya baslayin.elinize yapismayan yumusak kivamda bir hamur elde edene kadar un ilave edin.uzerini kapatin ve hamuru mayalanmaya birakin.Bu arada ic malzemesi icin bir miktar peynir ve maydanozu karistirin.ben bir kismini da cikolatali hazirladim.Arzunuza gore kendiniz ic malzemeyi secebilirsiniz.iki katina cikan hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparin. tezgahin uzerinde cok az un kullanarak merdane ile acin.yukaridaki fotograf sekil konusunda size yardimci olacaktir.sonra hamura keskin bir bicak veya pizza kesme aparati ile kesikler atin.Kesikler actiginiz bezenin yarisina kadar olacak.kesik olmayan kismina ic malzemeyi serin ve rulo seklinde sarin.Sonra iki ucunu birlestirin.pisirme kagidi serilmis tepsiye dizin.Tepsi mayasi icin bir yarim saat kadar bekleyin.Uzerine yumurta sarisi surun ve orta dereceli firinda kizarana kadar pisirin.Puf puf ,lezzetli pogacalariniz servise hazir.Afiyet olsun ,simdiden kolayliklar diliyorum.













6 yorum:

  1. Canım benim denedim tarifini. Çok ama çok hoşuma gitti. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok sevindim begenmenize ,yorumuza gec dondum kusura bakmayin lutfen

      Sil
  2. Ben çiçek şekline getiremedim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rulo gibi sardiktan sonra iki ucunu birlestirecekcektiniz.hangi asamada sikinti oldu acaba.gec gordum yorumunuzu lutfen kusura bakmayin .

      Sil
  3. Denedim harika oldu cok tesekkurler��

    YanıtlaSil