8 Ağustos 2014 Cuma

Apple Crumble Tarifi (Elmali kirinti tart)

 


Selamun Aleykum dostlar... Bu kadar uzun bir aradan sonra hala takipte olanlar varsa ;) bir tarifle de olsa sizlere faydali olabilmek adina biz tatil donusu yeniden buradayiz.Baslangiclar icin hep tatli tercih edilir,tatli devam etsin niyetine.Biz de oyle yaptik.Ozellikle yaz icin cok uygun,dondurma ile sevis edilen ,cok pratik ve lezzetli bir tatli.Yabanci yemek sitelerinden gelen bir tarif,biz elmali kirinti tart da diyebiliriz.orjinal adi "apple crumble"...

Malzemeler; 4 ortaboy elma (kabuklari soyulmus ,kup kup dogranmis  )
                     4 yemek kasigi esmer seker(seker miktarini damak zevkinize gore artirabilir vaya azaltabilirsiniz)
                     1tatli kasigi tarcin
                     1/2 limon kabugu rendesi ve suyu 
                     1tatli kasigi nisasta (elmalarin saldigi suyu tutmasi icin , kullanmayabilirsiniz.)
                    
Hamuru icin ;100 gr tereyagi( soguk halde kullanilacak)
                        2 yemek kasigi esmer seker
                        bir tutam tuz.
                       4-5 tek avuc un.

Not:Bu olculer en kucuk boy firin kabi icin.Cunku apple crumble taze tuketilmesi gereken bir tatli ,sonraki gune kalinca hamur kismi yumusuyor .







 Yapilisi ;Elmalar ,limon suyu ,limon kabugu rendesi , nisasta ,tarcin ve seker bir arada harmanlanir.Firin kabina yayilir.Hamur icin ,seker ,tereyagi ,tuz ve un hepsi ayni anda hamur yogurma kabina alinir ve parmak uclari ile tereyagi ufalanarak hamur yogurulur.Kurabiye hamuru yapar gibi yogurulmayacak. Mazlemeler ozlesmeyecek.Parmaklarinizdan dokulebilen kivamda olacak.Buna gore hazir olan hamur yemek kasigi yardimi ile elmali karisimin uzerine yayilir.Orta isida ki firinda uzeri kizarana kadar pisirilir.Fririndan cikan tartin ilinmasi beklenir ,uzerine bir top dondurma ile servise sunulur .Afiyet olsun..






Biz dolapta kalan meyvalari degerlendirmek amaci ile iki seftali ve iki elma kullandik.Arzu ederseniz sadece seftali yada ananas ile de deneyebilirsiniz.Tarcin ilavesiz :)





2 yorum:

  1. en sevdigimiz lezzetlerden balim :) ellerine saglik sifa olsun yavrulara..cok guzel hos geldin bir de ben gelebilsem bloga harika olacak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederim ayten ablacim,gordum seni bu sabah cok guzel gelmissin sende;)

      Sil